Waarom ik geen standpunt neem over de boerka en waarom jij dat ook niet zou moeten doen

Het boerkaverbod gaat over een beslissing om vrouwen te vertellen wat ze wel en niet mogen dragen

 
Het boerkaverbod gaat dus over inperking van keuzevrijheid. De vrijheid waarover Nederland zo hoog van de toren blaast. Of Islam vrouwen onderdrukt of bevrijdt zou niet ter discussie moeten staan.
We leven niet onder de Islamitische sharia maar onder de Nederlandse rechtstaat. De Nederlandse rechtstaat zou alle vrouwen tegen alle vormen van onderdrukking moeten beschermen. De Nederlandse rechtstaat zou ook vrijheid van alle vrouwen moeten waarborgen. Dit gebeurt niet.

Er worden problemen verzonnen om met oplossingen te komen waar niemand bij gebaat is. Oplossingen om vrijheid in te perken en dat te verkopen als bevrijding. Ik weiger daarom om het boerkverbod een religieus of Islamitisch probleem te maken.


Ook als moslimvrouw maak ik de boerkaverbod geen Islamitische kwestie. Natuurlijk verwachten conservatieve moslims dat ik het voor mij zusters op neem en het dragen van een boerka verdedig. Of waarom draag ik er zelf geen een?!
Nee ik verdedig het recht op zelfbeschikking, respect, bescherming en veiligheid van mij en mijn zusters. En als ik kijk naar wat mijn zusters wordt aangedaan, staat de boerka niet boven aan mijn lijstje. Er is veel geweld tegen de moslimvrouw. De moslimvrouw heeft het zwaar te verduren. Moslimvrouwen worden door zowel moslims als nietmoslims aangevallen en beide partijen blijven schaamteloos loyaliteit eisen. Nederlandse opvangtehuizen zitten vol met moslimvrouwen die worden mishandeld door hun moslimechtgenoot, moslimvader, moslimbroers en als dat niet allemaal schandalig genoeg is moslim pooier! Waar zijn de moslims om die vrouwen te beschermen? Waarom tast de onderdrukking en vernedering van Islamitische vrouwen niet de eer van de moslimmannen?
Sterker nog als de moslimmannen hun verantwoordelijkheid hadden genomen om hun medemoslim vrouwen en kinderen te beschermen, zouden we nooit ten prooi zijn gevallen aan koloniale willekeur.

Net zoals moslimvrouwen nooit onderdrukt hadden kunnen worden als de Nederlandse rechtstaat voldoende bescherming bood aan vrouwen. De moslimvrouw zou dan gewoon gebruik maken van de faciliteiten en infrastructuur die zijn gebouwd om de rechten van de Nederlandse vrouwen te beschermen.
Dit heeft niks met Islam te maken of feminisme. Dit is patriarchale en koloniale lockerroom politics van witte mannen die moslimmannen willen laten zien dat zij de grootste hebben.
En dat de feministen zwijgen bewijst nogmaals dat ook zij nooit het patriarchaat hebben verlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s