Ladies and gentlemen, this is a rant!

What is the use of being sugar,spice and everything nice to catch flies?

Ik ben een product van mijn omgeving.
Een product van de maatschappij.
Een product van mijn omgeving, maatschappij, afkomst en geloof
The good, the bad and the ugly

Dit allemaal bepaalt mijn triggers en ik word heel vaak en snel getriggerd. Omdat iedereen over mij praat maar nooit met mij.
Een van de triggers is wanneer mannen mij iets vragen wat ze nooit zouden willen dat iemand aan hun zus, vrouw of moeder zou vragen.
Ik wil daar geen debat over voeren. Ik wil dat niet met anderen bespreken zodat ik in achterlijke discussies terecht kom zoals, maar je kan toch wel zus of zo, of ja maar dat betekent toch niet dit of dat..
Alles is tegenwoordig een discussie of je het nou wil of niet.
Ik wil niet dat je zo tegen me praat, ja maar
Ik wil niet dat je de baas over mij speelt, ja maar

catch flies
De grootste sabotage van emancipatie zijn vrouwen zelf die je maar moeilijk vinden wanneer je voor jezelf opkomt en vinden dat je vooral niet zwaar aan zaken moet tillen. Wie denk jij wel dat je bent om eigen gevoelens, gedachten en wensen te willen? Of je nou te maken hebt met de harampolitie of mensen die serieus geloven in een vrouwvriendelijke utopie genaamd het westen.
Iedereen gaat er aan voorbij dat je zelf ook conclusies kan trekken uit je eigen ervaringen en als je problemen hebt niemand je kent. De harampolitie noch de pink privilege brigade. De overgrote meerderheid van de vrouwen vind toch dat je vooral niet zo moeilijk moet doen en je gewoon moet aanpassen aan de lokale dogma’s.

 

Go along to get along

 

Dat was de inleiding nu het verhaal:
Ik zat met een grote groep vrouwen in de moskee. Een van de vrouwen heeft een man die werkt als geestelijke verzorger en proeft dagelijks de vruchten van onze geweldige ‘ummah’. Het verhaal ging als volgt:
Een echtpaar ging uit elkaar. De beste vriend van de man ging langs bij de vrouw om te ‘vragen hoe het gaat’ om 23:00. De vrouw besloot niet moeilijk te doen want het is tenslotte de beste vriend van haar man en erg lief dat hij aan hun dacht om 23:00…
Zodra de vrouw de deur open deed, verkrachtte hij haar.
Waarschijnlijk aangemoedigd door alle hulp, barmhartigheid en begrip van dezelfde ummah besloot ze het geheim te houden.
Later had ze zich verzoend met haar man en de beste vriend bleef gewoon op bezoek komen zoals gewoonlijk.
Dit is wat ons dus wordt verkocht als happy end. De man en vrouw waren weer bij elkaar. Voor de ogen van de gemeenschap is de eer weer hersteld. En de duivel is vriend aan huis. Dit verhaal werd alleen verteld over hoe je mannen dus niet moet vertrouwen. Het was voor iedereen duidelijk, behalve ik, dat de vrouw met haar stilzwijgen goed heeft gehandeld.

Zelf ben ik een persoon die compleet ontregeld raakt als iemand onverwacht op de stoep staat ongeacht tijdstip, relatie of geslacht. Als ik je niet verwacht, doe ik gewoon niet open. Na 21:00 zou ik het liefst de deur openen met een geladen jachtgeweer ongeacht relatie of geslacht. Ik voel me al zwaar beledigd als iemand na 22:00 belt!
Ik had dan ook het liefst de politie gebeld als iemand om 23:00 kwam vragen hoe het gaat. Maar ja… ik ben dan ook asociaal en moeilijk.
Prima, als je een vrouw verwijt de deur te openen voor een man die om 23:00 komt vragen hoe het gaat. Maar wat doen we met mannen die zich vrij voelen om zonder consequenties bij vrouwen aanbellen om 23:00?

Alles wordt gezien als test voor de kuisheid van een vrouw. Maar als alles de schuld is van de vrouw, waarom wordt de gebrekkige opvoeding van vele mannen niet hun moeder verweten? Dat is toch ook een vrouw?

Ik heb deze rant herschreven en ik zou graag willen eindigen op een positieve noot. In deze video worden concrete handvatten uitgelegd om te voorkomen dat je jezelf in een positie maneuvreert waarbij je grenzen en gevoelens moet verantwoorden

 

Komt deze tekst chaotisch over? Had de schrijfstijl de situatie verandert?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s