Je bent vrij om te moeten

 

Flabbergasted liep ik door de Aldi terwijl ik me afvroeg of het gene wat ik zocht nou in de folder van de Aldi of de Lidl zag. Ook de boekhouder was verbaasd dat ik zijn kantoor uit liep. En zijn verbazing verbaasde mij.

Aan de telefoon klonk hij al denigrerend en bevoogdend maar ik dacht we hebben allemaal onze eigenaardigheden en maakte toch een afspraak.

Toen ik hem zag, dacht ik, 3ajbou rassou en weigerde beleefd zijn hand. Hij vroeg mij dringend,’ geef je geen hand?’ Ik zei beleefd.’Nee’

‘Wat apart’ reageerde hij.

Ik vroeg.’Vindt u dat apart?’ En hij antwoordde:’Ja, in een moderne maatschappij vind ik dat apart.’

Nog steeds glimlachend, zei:’Nou, dan ga ik weer verder.’

Stomverbaasd liet ik hem achter en nogmaals dat verbaasde mij.

Want er is niks zo modern als jezelf als de norm opleggen!

Ik kwam daar om mijn belastingaangifte te doen en niet om de maatschappij te bediscussiëren anders had ik hem zo onder de tafel gekletst.

Wat is modern?!

Het lijk wel alsof men de Islam als norm neemt maar dan precies het tegenoverstelde.

Alles wat verboden is volgens de Islam is modern.

Nu heb ik dus te maken met een ‘moderne’ man die wel ouderwets genoeg is om denigrerend tegen mij te doen aan de telefoon omdat ik moeite heb met belastingaangiftes. Terwijl zijn hele broodwinning afhankelijk is van het feit dat mensen moeite hebben met belastingaangiftes. Deze man is ook ouderwets genoeg om te denken dat als hij me de les leest ik gewoon braaf luister. Hij is ook ouderwets genoeg om mij zijn norm op te leggen maar vindt mij ouderwets dat ik geen hand wil geven.

Dit is dan nog een boekhouder. Ik heb het meegemaakt dat nota bene een mensenrechtenadvocaat tegen mij zei, dat ik hand moet geven en ‘Azul’ moet zeggen. Een mensenrechtenadvocaat die het woord moet gebruikt. En tegen een wildvreemde vrouw praat alsof ze bij hem in de kleuterklas zit.

Een andere man zei tegen mij dat hij iedereen knuffelt dus gaat hij mij knuffelen of ik dat nou wil of niet. Ik zei, Prima, dat je de Islam heb afgezworen maar ook hier in Nederland geldt ongewenste lichamelijk contact als intimidatie. Als ik aangeef dat ik niet aangeraakt wil worden, is het universeel not done als je het toch doet.’

Waarom denken mensen dat als je moslim bent iedereen jou mag vertellen wat je moet doen en laten? Is dat niet iets wat juist moslims wordt verweten?!

Als iemand mij zou vragen: ‘Waarom geef je geen hand?’

Dan was mijn antwoord: ‘Ik voel me er niet prettig bij’

Wie ben jij dan om niet alleen over mijn grens te gaan maar ook mij vertelt wat ik daarvan moet vinden?

 

2 gedachtes over “Je bent vrij om te moeten

  1. Begrijp je dat nou? Mensen die “ageren” tegen het moeten maar wel vinden dat jij de uitzondering bent en wel MOET doen wat zij vinden dat jij moet doen.
    Het zou niet moeten😔

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s