Ode aan de moeder of aanklacht tegen de vrouw?

 

 

 

De Moslimman kan geen vrouwenhater zijn zoals de moslimvrouw geen feminist kan zijn

De moslimman houdt van zijn moeder en op haar beurt, houdt de moslimvrouw van haar zoon.

De persoon waar de moslimman het meest respect voor heeft is zijn moeder. Hoe kan hij dan een vrouwenhater zijn?

Zijn grote liefde en zijn voorbeeld is immers zijn moeder.

Zij heeft hem gebaard, verzorgd en opgevoed terwijl zijn vader hem in de steek liet. Ze heeft alles gegeven en niks terug gevraagd. Opoffering op zelfopoffering.

Haar bestaansrecht ontleent ze aan het verzorgen van haar zonen. Het ergste wat haar kan overkomen is overbodig zijn. Dat haar zoon op eigen been staat of zelfs trouwt.

Hoe kan een moslimvrouw feminist zijn en solidair zijn met degene die haar bestaansrecht ontnemen? Die haar zoon kunnen bieden wat zij niet kan?

Maar niemand kan haar zoon bieden wat zij heeft

Niemand kan haar zoon bieden wat zij heeft

Niemand kan haar zoon bieden wat zij heeft

Nooit geweten dat Melissa Etheridge het over haar zoon had

Voor elke ode aan de ideale vrouw/moeder zijn er 1001 aanklachten tegen de vrouwen van tegenwoordig. Ze zijn egoïstisch, materialistisch en weten niet hoe ze voor hun man en gezin kunnen zorgen.

Ondertussen lees je elke week weer een verhaal over een vrouw met kinderen die is achtergelaten met een leeg huis en een hoop schulden. Of we alsjeblieft fisabillah sadaka willen geven.

Zou er een link zijn tussen de ideale vrouw/moeder en al die deadbeat dads?

Dat je wordt opgevoed met het idee dat de ideale vrouw niks anders nodig heeft dan een hoofddoek en een krat slaolie? Dat de ideale vrouw voor jou leeft en niets anders vraagt dan de eer om voor jou te leven? En dat het zo vanzelfsprekend is dat vaders buitenbeeld zijn?

Ik ben niet alleen boos op de moeders en hun prinsjes maar alles er tussen in. Vrouwen huilen net zo hard mee wanneer vrouwen worden zwartgemaakt om te laten zien dat ze de uitzondering zijn die de regel bevestigt.

En ik ben ook niet blij met feministen die mannen de schuld geven van alles en vergeten dat deze prinsjes niet uit de lucht zijn komen vallen maar worden gecreëerd door hun moeders.

Het zijn de feministen die zo nodig willen bewijzen dat vrouwen alles kunnen doen en mannen overbodig zijn.

Maar op de een of andere manier trouwen om vervolgens alles alleen te doen. Hoe wil je een punt maken tegenover mannen door ze datgene te geven wat ze altijd gewend zijn?

Het enige verschil was dat vroeger de man werd bediend als de kostwinnaar en man des huizes. De man werkte buitenshuis en de vrouw binnenhuis. Een van haar taken is de verzorging van haar echtgenoot.

Belachelijk, vindt de feminist. Die nu naast een carrière ook verantwoordelijk is voor het huishouden en verzorging van het gezin. Ja ook de man. Maar niet uit respect, hoor, maar omdat het zo’n grote sukkel is die zelf niks kan.

Dus je kijkt neer op een vrouw die haar man respecteert terwijl je zelf genoegen neemt met nutteloze sukkel?

Je hebt naast het huishouden en zorgen voor het gezin nog 3 andere taken op je schouders gehaald en dat noem je voorruitgang?

Je moet van jezelf een carrièrevrouw zijn, het interieur van een woonmagezine, uiterlijk van model, conditie van een atleet, man en gezin hebben om niet als ice queen gezien te worden terwijl je op je hoge hakken de carrièreladder beklimt en met je hoofd tegen het glazen plafond stoot. En drie keer raden ten kostte van wie?Een hint, niet de mannen.

Soms heb ik het idee dat er ergens een universele en tijdloze code is afgesproken met alle vrouwen onderling. Om het zichzelf en elkaar zo moeilijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s