Get inspired by Moroccain Business women!

Vrouwen nemen in Marokko een steeds prominenter maatschappelijke positie in. Ambitieuze onderneemsters tonen keer op keer aan dat de Marokkaanse samenleving absoluut voor nieuwe initiatieven openstaat. De toegenomen economische participatie van vrouwen zorgt nu al voor meer werkgelegenheid en zal op termijn een belangrijke bijdrage leveren aan bestrijding van armoede.Marokkaanse vrouwen in Nederland hebben opvallend genoeg meer moeite om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt. HIC Marokko wil met het seminar Eye2Eye het vrouwelijke ondernemerschap in al haar facetten belichten en promoten. In Nederland . En in Marokko(Hic Marokko)

Ik was aanwezig op deze seminar. De Nederlands Marokkaanse zakenvrouwen kwamen in tegenstelling tot de Marokkaanse zakenvrouwen nauwelijks aanbod. Maar de Marokkaanse zakenvrouwen waren voor mij het meest interessant.

Voornamelijk  Fatoumma Ben Abdenbi. Zij vertelde dat als je iets in je hoofd en je hart heb dan kan je het bereiken. Je moet altijd uitgaan van wat je hebt. Wat je niet hebt daar kan je niks mee. Wat je hebt is je rijkdom. In het zuiden van Marokko tussen Taroudant Agadir en Essaouira is veel armoede. Maar in deze streek groeit ook de Arganboom. Deze boom is uniek en komt nergens anders voor op de wereld. Van de Arganvruchten wordt olie gemaakt. Deze plantaardige natuurprodukt is zeer gezond. Het werkt cholesterol verlagend en mensen die het gebruiken hebben minder last van bloed en vaatziektes. Ook als verzorgeningsprodukt is het zeer geschikt. Deze bomen zorgen inmiddels in het onderhoud van 3 miljoen mensen. In Nederland is de Arganolie vrij onbekend. Fatoumma stimuleert ook biologische landbouw. Een vrouw naar mijn hart dus. Mensen die de positie van de Marokkaanse vrouw willen verbeteren zouden dit kunnen doen door hun zelfgemaakte produkten te kopen. Zoals Arganolie en couscous.

Voor meer info klik op deze links & get inspired!

 Fatoumma Ben Abdenbi

Samira Rouchdi 

Fouzia Tarik

Amina Lemkadem

Fadila Kanouni

Nadia Seqat Tazi

ESPOD

Terre et Humanisme

Fondation Zakoura

Moukawalati

Dar ad Damane

AFEM

NCDO

HIC Marokko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s