Wat de boer niet wil weten bestaat niet

Hoofddoekkwestie is een tactiek van verdeel en heerspolitiek. Het westen acht zichzelf superieur tegenover iedereen op deze aardbol. Hun manier van leven anderen opleggen noemen ze dan ook ‘beschaving brengen’. Dat is wel even aardig van ze dat ze de moeite nemen om het te brengen. Anderen noemen dat kolonisatie maar verschil van mening moet er zijn. Voor de mensen die hier naar toe zijn gekomen hoeft dat niet. Monkey see monkey do. No sweat!Maar wat blijkt na 40 jaar onderdompeling in de westerse beschaving?! De moslims behouden hun identiteit, koesteren die en willen helemaal niet veranderen! Sterker nog sommige verwerpen deze. Sommige dromen zelfs van een Khalifaat. Geen idee wat dat is maar ja tis ook een droom. In dromen kan alles.Dat is wel een schok voor de gemiddelde westerling. Het is al erg genoeg om te realiseren dat niet iedereen je superieur vindt. Maar het zijn er ook heel veel en het zijn ook nog je buren! Tha horror!The enemy within.

Nou je weet wel hoe dat gaat:aanval is de beste verdediging enz.

Makkelijkste manier als je ze het zelf laat uitvechten als lachende derde. Zie Palestina en Irak. Lees voor de gein de geschiedenis van het MO om te zien hoe dom ze daar bezig zijn.

Verdeel en heers werkt als volgt.

Je kan beide partijen niet uitstaan. Je wilt beide partijen lamleggen! Maar je doet alsof je een daarvan mag en die ga je dan opstoken tegen de ander. Je stookt allebei op eigenlijk, kiest voor beide kanten, maar eentje openlijk. Want door hoofddoek te verbieden steun je juist de traditionele mannen die vinden dat vrouwen achter het aanrecht horen.

Je moet je verdeel en heerstactiek wel heel goed brengen. In dit geval bestaat de mooie verpakking uit de bevrijding van de moslima. De moslima is onderdrukt en moet bevrijd worden. Wat is de oorzaak van de onderdrukking?De Islam. Dat weten de moslimvrouwen nog niet daarom is het zo tof van ons dat we het ze komen vertellen. En zodra we dat doen storten ze zich massaal en dankbaar op hun knieën voor onze bevrijding.’Trees heeft een Canadees’ all over again.

Vervolgens heb je twee scenario’s.

Of de moslimmannen plegen massaal eerwraak op de moslimvrouwen. Helft dood helft in de gevangenis. Natuurlijke selectie, zeg maar. Maar de voorplanting stopt.

Of de moslimmannen zien zichzelf ook genoodzaakt te assimileren om de moslimvrouwen terug te krijgen.

Waterdicht plan dat in de praktijk totaal anders heeft uitgepakt heeft. De moslimvrouwen waren zelf degene die het eerst steigerden. Ze werden moslimser dan ze ooit zijn geweest en dragen massaal een hoofddoek.

Stel je voor je loopt over straat en je ziet een man tekeer gaan tegen zijn vrouw. Je denkt dit gaat uit de hand lopen ik moet dat arme vrouwtje helpen. Maar je bent bang dat je klappen gaat krijgen. Juist van de vrouw. ‘Hij mag dan wel een loser zijn maar hij is nog altijd mijn loser!’

Vrouwen zijn niet altijd onderdrukt maar hebben meestal andere prioriteiten. Ze weten het zelf niet eens maar het is wel zo. Dus de moslimvrouw is zeer ondankbaar. Je wilt haar bevrijden maar ze wil niet. Ze keert zich tegen je.

Hell knows no greater fury then a moslimaredder scorned

En nu moeten de moslimvrouwen het ontgelden voor hun ondankbaarheid. De moslimvrouwen gaan in verweer en gaan hun beweegredenen uitleggen. Waarom zij een hoofddoek dragen, waar zij zich niet onderdukt voelen en wat hun hijaab voor  ze betekent. Maar die boodschap komt maar niet aan!

Newsflash beste moslimzusters! 

     HET GAAT NIET OM JULLIE!

Het gaat om de ego van jullie redders. De ego van jullie redders heeft zielige, kwetsbare en hulpeloze wezentjes nodig die totaal geen overlevingskansen hebben zonder hun redder. Denk aan uitgehongerde kindertjes in Afrika en zeehondjes in Alaska. Als je niet bereid bent om je zo op te stellen is je uitleg een gebed zonder end. Er is een groot verschil tussen kunnen en willen begrijpen.

Dat komt omdat iedereen redeneert vanuit zijn/haar perspectief. Totaal geen inlevingsvermogen. Aan de kant van de moslima’s is dit in dit geval heel goed te begrijpen. Wie wil zich nou zien als zielig hoopje triestheid?

Ik zou de moslimvrouwen die het overtuigen van moslima-redders zien als het toppunt van emancipatie en daar een dagtaak aan hebben, dringend aanraden om Toni Morrison’s De Kleur Paars te lezen. De film met Oprah Winfrey en Whoopi Goldberg is ook een alternatief. En let dan vooral op het karakter Miss Millie.

Wedden dat je dan iets nuttiger met je tijd gaat doen?

6 gedachtes over “Wat de boer niet wil weten bestaat niet

 1. Liz, wellicht een idee om je betoog te beginnen met een samenvatting van wat jouw hoofdboodschap.

  Die ontgaat me nu enigzins in het geheel dat overigens in vermakelijk Nederlands is geschreven.

  😉
  Peace,
  Aleem Ahmed

 2. Ik schrijf zoals ik wil schrijven Aleem maar fijn om te horen dat je het ‘vermakelijk’ vindt.:p

 3. Gelukkig heeft de moslimvrouw een krachtig antwoord op de zgn. onderdrukking. De werkelijke onderdrukker is diegene die je belet om jezelf te uiten. Is dat niet vrijheid van meningsUITING in een bredere zin van het woord? Al die onzin over hoofddoek=onderdanige-positie-van-de-vrouw krijgt nu een krachtige tegenhanger van moslima’s die laten zien dat ze helemaal niet onderdrukt worden door de Islam!

  Go girls!

 4. Beste Nora K.,
  Dat jij als ex-moslim zo te merken negatieve ervaringen hebt opgelopen over j religie wil nog niet zeggen dat de meerderheid van de moslims zijn zoals jij denkt dat ze zijn.
  De moslims die ik ken wensen andersdenkenden en andersgelovigen helemaal geen vagevuur toe. Dat ze bezig zijn om een plekje te bemachtigen in het hiernamaals is natuurlijk hun eigen keuze en dat moeten ze zelf weten. Daar kun jij als ex-gelovige alleen maar de vruchten van plukken aangezien een vrome moslim de ander geen vlieg kwaad zal doen. Hij of zij heeft respect en medelijden voor alles wat leeft en voor een moslim is het een religieuze plicht om mensen en dieren te helpen. Maak je over hun maar geen zorgen. Zo te zien heb je zelf issues genoeg om aan te werken en daar kun jij je beter op gaan richten.

 5. Dit blog lijkt opvallend veel op de beroemde Taouanza van Maroc.nl 🙂
  Leuk om je na al die jaren weer eens tegen te komen op het net.
  Kan me voorstellen dat je er weg bent gegaan. Dat forum was verziekt door autochtone zeikerds met hun grote bekken.. (waaronder ikzelf)

  Hopelijk wil het lukken met je eigen bedrijf in Marokko !!
  Ik wens je er het aller beste mee!
  🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s